Huygens Consort

Eerstvolgende concerten:

september 2024 - Huygens Consort | 600 jaar kerkmuziekKerkmuziek van 1400 tot heden.

In het concert van april zal het Huygens Consort een bloemlezing ten gehore brengen van eigen favoriete koorwerken.

Het repertoire put uit een periode van zo'n 600 jaar. Het begint bij de vroege polyfonie van Dufay en eindigt bij werken van Hedendaagse componisten.

U krijgt bekende maar ook onbekende werken te horen steeds in een verrassende mix zoals u van het Consort gewend bent.

Op het programma werken van Bruckner (Locus Iste), Bach (Alleluya), Mozart (Ave Verum), Sweelinck (Psalm 96), Guerrero (Ave Maria), Palestrina (Agnus Dei) etc. etc..

Over het Consort:

Het Huygens Consort is een vocaal kwartet en bestaat uit Lin de Jong - sopraan, Henriette van der Laan - alt, Hans Tijssen - tenor en Andre Geerts - bas. Het Consort brengt verrassende en gevarieerde programma's in intieme setting, altijd in bijzondere combinaties van muziekstijlen en muziekperiode's. Zo staat muziek van Bach naast die van Billy Joel en wordt de muziek van renaissance componist Dufay gekoppeld aan muziek van de Eagles.

Het kwartet organiseert jaarlijks de zomer- en gallery concerten in en rond Zwolle. Daarnaast treden zij op uitnodiging op voor kunstkringen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Het Huygens Consort verzorgt ook gastoptredens bij collegakoren. Tot slot is het consort te boeken voor (kerk)vieringen en herdenkingen!

Het kwartet trad voor het eerst over het voetlicht in maart 2002 toen zij de solo's uit de cantate cyclus 'Membra Jesu Nostri' van Dietrich Buxtehude voor hun rekening namen. Na een tweetal geslaagde uitvoeringen van dit werk werd op initiatief van dirigent Hans Tijssen besloten om dit kwartet een permanent karakter te geven. Sindsdien volgden optredens door heel Nederland, duitsland en Argentinie.

Aanvankelijk profileerde het consort zich als oude muziekensemble maar na een paar uitstapjes richting pop- en hedendaagse muziek werd gekozen voor een veel breder repertoire. Naast de oude muziek brengt het kwartet programma's a la 'King Singers'. Het kwartet maakt ook zijn eigen arrangementen voor bijzondere gelegenheden. Klassieke composities naast pop Standards en evergreens. Van Bach tot Gershwin, Gesualdo tot Billy Joel, traditioneel en experimenteel.

Ave Maria - Fransisco Guerrero

opname gemaakt tijdens fotoshoot (aug 2020) in de Broerenkerk van Bolsward.

top ´|`