Huygens Consort

Eerstvolgende concerten:

23 juni 2023 - Hanze concert "IJsselstein - Altena - IJsselstein"

Huygens Consort en gastmuzikant Jan Wolfkamp nemen u mee op een verrassende wandeltocht langs de IJssel

Op 23 juni vanaf 20.30u neemt het inmiddels gerenommeerde Hattemer Huygens Consort het publiek mee langs de IJssel (een hoofdader van de Hanze).. Het concert begint op het terrein van Huize IJsselstein en eindigt bij Altena. Beide locaties waren in het verleden steenfabrieken. Het publiek wordt in de IJsselstein ruïne ontvangen en voorbereid op een reis terug in de tijd. Een reis terug naar de Hanze en haar gloriedagen.

Uiteraard veel aandacht voor componisten uit (Hollandse) Hanzesteden; Sweelinck uit Deventer maar ook nieuw werk van Hattemer Hans Tijssen.

Het publiek wordt letterlijk meegenomen op een voettocht langs de IJssel richting de oude steenovens van de Hattemer steenfabriek. Onderweg zullen er korte verrassende optredens zijn van kwartet en een gastmusicus Jan Wolfkamp (Percussie)

Het concert zal door het Huygens Consort letterlijk aan de IJssel plaatsvinden waarbij het publiek vanaf het IJsselstrandje van het gebodene kan genieten. Er zal door middel van verschillende composities een brug worden geslagen tussen heden en verleden en de muziek zal worden toegelicht met een Hanze verhaal van Lin de Jong.

De toegang is € 8,00 (dit is inclusief hapje en drankje bij ontvangst).Er zijn maximaal 70 kaarten beschikbaar en uitsluitend in voorverkoop verkrijgbaar. koop hier kaarten

Komt u met de fiets of te voet er is geen parkeergelegenheid. Bij slecht weer vindt het concert plaats op IJsselstein.Over het Consort:

Het Huygens Consort is een vocaal kwartet en bestaat uit Lin de Jong - sopraan, Henriette van der Laan - alt, Hans Tijssen - tenor en Andre Geerts - bas. Het Consort brengt verrassende en gevarieerde programma's in intieme setting, altijd in bijzondere combinaties van muziekstijlen en muziekperiode's. Zo staat muziek van Bach naast die van Billy Joel en wordt de muziek van renaissance componist Dufay gekoppeld aan muziek van de Eagles.

Het kwartet organiseert jaarlijks de zomer- en gallery concerten in en rond Zwolle. Daarnaast treden zij op uitnodiging op voor kunstkringen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Het Huygens Consort verzorgt ook gastoptredens bij collegakoren. Tot slot is het consort te boeken voor (kerk)vieringen en herdenkingen!

Het kwartet trad voor het eerst over het voetlicht in maart 2002 toen zij de solo's uit de cantate cyclus 'Membra Jesu Nostri' van Dietrich Buxtehude voor hun rekening namen. Na een tweetal geslaagde uitvoeringen van dit werk werd op initiatief van dirigent Hans Tijssen besloten om dit kwartet een permanent karakter te geven. Sindsdien volgden optredens door heel Nederland, duitsland en Argentinie.

Aanvankelijk profileerde het consort zich als oude muziekensemble maar na een paar uitstapjes richting pop- en hedendaagse muziek werd gekozen voor een veel breder repertoire. Naast de oude muziek brengt het kwartet programma's a la 'King Singers'. Het kwartet maakt ook zijn eigen arrangementen voor bijzondere gelegenheden. Klassieke composities naast pop Standards en evergreens. Van Bach tot Gershwin, Gesualdo tot Billy Joel, traditioneel en experimenteel.

Ave Maria - Fransisco Guerrero

opname gemaakt tijdens fotoshoot (aug 2020) in de Broerenkerk van Bolsward.

top ´|`