Concerten Misa Criolla 2022


Misa Criolla | O Holy One met Javier Rodriguez, Pamela Smits en Huygens Vocaal Ensemble

In December 2022 zal Huygens Music i.s.m. Stichting Vriendenconcerten Amsterdam bijzondere en sfeervolle concerten organiseren met uitvoeringen door heel Nederland.

In het programma voor de pauze staat klassieke Advents muziek centraal. Het Huygens Vocaal Ensemble zal dan samen met Celliste Pamela Smits twee grootse werken uitvoeren, 'Svyati' van Tavener en 'O Magnum Mysterium' van Gjeilo. Daarnaast zijn drie van de vier Adventsmotetten van Poulenc te horen.

Daarna is er Zuidamerikaanse Advents muziek te horen. Dirigent en initiator van de Misa Criolla toer Hans Tijssen heeft een programma samengesteld waarin de wereldberoemde Misa Criolla van Ariel Ramirez centraal staat. Het koor zal begeleid worden door Argentijnse multi instrumentalisten Daniel Morcos en Alvaro Pinto of Orlando Mino. De Argentijnse tenor Javier Rodriguez zal de solo rol vertolken. Javier heeft jarenlang met Ramirez over de wereld gereisd om uitvoeringen te geven van de Misa Criolla. Samen met Huygens Music gaf hij al zo'n 100 concerten. Zij kunnen dus als de absolute specialisten worden gezien wat het uitvoeren van deze fantastische muziek betreft.