Huygens Consort

Eerstvolgende concerten:


Huygens Consort brengt sfeervol kerstconcert in klooster Sion Diepenveen

Het Huygens Consort geeft zondag 12 december om 15.00u een sfeervol kerstconcert in de refter van klooster Nieuw Sion (voormalige abdij) in Diepenveen.

Het viertal opent het concert met enkele klassieke composities. Uit de tijd van de Spaanse Renaissance klinkt werk van Victoria en Guerrero. De kenmerkende meerstemmigheid van deze muziek ligt het consort uitstekend en komt in de prachtige entourage en akoestiek van de kerk goed tot zijn recht.

Na de klassieke opening neemt de groep u mee op een kerstreis langs verschillende landen. Er klinkt kerstmuziek uit o.a. Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Natuurlijk ontbreken ook de beroemde engelse carrols als Silent Night en Away in a manger niet in het programma evenals enkele oud Nederlandse kerstliederen.

Tot slot doet het consort Amerika aan. Uit dit land klinken de door Sinatra en Bing Crosby beroemd geworden klassiekers als I am dreaming of a white Christmas en have yourself a merry little Chrismas.

Ook het publiek mag meezingen, en zal op leuke wijze bij het concert betrokken worden.

Het Huygens Consort bestaat uit Lin de Jong (sopraan), Henriëtte van der Laan (sopraan), tenor Hans Tijssen en André Geert (bas). Samen gaven zij al vele tientallen concerten in binnen- en buitenland. Zij staan garant voor een echte kerstbeleving, waar verrassende muziek uit diverse landen en in verschillende stijlen tot klinken wordt gebracht.

Kaarten voor het concert kosten € 15.- (ex. Boekingskosten) | Aan de kassa kosten de kaarten € 20.-

Er zijn maximaal 65 kaarten beschikbaar. Toegang alleen met geldige QR code of negatief test bewijs.

Bestel kaarten voor DiepenveenOver het Consort:

Het Huygens Consort is een vocaal kwartet en bestaat uit Lin de Jong - sopraan, Henriette van der Laan - alt, Hans Tijssen - tenor en Andre Geerts - bas. Het Consort brengt verrassende en gevarieerde programma's in intieme setting, altijd in bijzondere combinaties van muziekstijlen en muziekperiode's. Zo staat muziek van Bach naast die van Billy Joel en wordt de muziek van renaissance componist Dufay gekoppeld aan muziek van de Eagles.

Het kwartet organiseert jaarlijks de zomer- en gallery concerten in en rond Zwolle. Daarnaast treden zij op uitnodiging op voor kunstkringen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Het Huygens Consort verzorgt ook gastoptredens bij collegakoren. Tot slot is het consort te boeken voor (kerk)vieringen en herdenkingen!

Het kwartet trad voor het eerst over het voetlicht in maart 2002 toen zij de solo's uit de cantate cyclus 'Membra Jesu Nostri' van Dietrich Buxtehude voor hun rekening namen. Na een tweetal geslaagde uitvoeringen van dit werk werd op initiatief van dirigent Hans Tijssen besloten om dit kwartet een permanent karakter te geven. Sindsdien volgden optredens door heel Nederland, duitsland en Argentinie.

Aanvankelijk profileerde het consort zich als oude muziekensemble maar na een paar uitstapjes richting pop- en hedendaagse muziek werd gekozen voor een veel breder repertoire. Naast de oude muziek brengt het kwartet programma's a la 'King Singers'. Het kwartet maakt ook zijn eigen arrangementen voor bijzondere gelegenheden. Klassieke composities naast pop Standards en evergreens. Van Bach tot Gershwin, Gesualdo tot Billy Joel, traditioneel en experimenteel.

Ave Maria - Fransisco Guerrero

opname gemaakt tijdens fotoshoot (aug 2020) in de Broerenkerk van Bolsward.

top ´|`