2021 Een mooi muziekjaar met bijzondere programma's


Concerten 2022 | 2023Januari 2022 - Huygens House of Music | Concert Huygens Consort

Op vrijdag 21 januari 2022 zal het Huygens Consort een kort concert verzorgen. Dit keer een afwisselend programma met als thema 'freedom'. Een reflectie op de afgelopen lockdown. Er wordt muziek uitgevoerd van o.a The Beatles, The Eagles en Randy Newman, klassieke werken van Sweelinck en Dufay en twee composities van Hans Tijssen.
U kunt dit live concert via onderstaande stream volgen.
De link wordt enkele uren voor het concert gepubliceerd en is actief vanaf 20.15u.
Het concert begint om 20.30u en duurt ongeveer een half uur.

Bekijk hier het concert

De live stream concerten van Huygens House of Music draaien volledig op donaties.
Mocht u een donatie willen maken dan kan dat via deze link.

Juni 2022 - A Composers life | werken van Hans Tijssen

HVE brengt werken van Hans Tijssen, Elgar, Distler en Wesley

17 juni 20.30u, Grote kerk Hattem bestel kaarten Hattem
18 juni 20.30u, Grote kerk Zwolle bestel kaarten Zwolle
19 juni 15.30u, Bergkerk Deventer bestel kaarten Deventer

Kaarten voorverkoop € 15,- | kassa € 20,-Op 17, 18 en 19 juni zal het Huygens Vocaal Ensemble een bijzonder programma uitvoeren. In het programma staan de werken van dirigent Hans Tijssen en enkele koorcomposities die hem inspireerden centraal. De componisten die hem inspireerden, Wesley, Elgar en Distler waarvan komende concerten werken worden uitgevoerd, stonden ook op het allereerste programma van HVE.

Creatief denker Hans Tijssen is componist, dirigent en bedenker van bijzondere programma’s en composities en ondertussen een kleine 30 jaar actief in de muziek. Zo’n 25 jaar geleden richtte hij het Huygens Vocaal Ensemble op. In eerste instantie om op projectbasis eigen werk te kunnen uitvoeren. In de eerste vijf jaren is het ensemble uitgegroeid tot een breed gewaardeerd koor in de regio.

In de afgelopen 25 jaar is Hans samen met HVE verantwoordelijk geweest voor meer dan honderd eigen producties c.q. concerten. Een overzicht van al het werk is te vinden op de website van het koor. Tijdens een heel aantal van deze producties gingen eigen werken van Hans in première. Zo ook in komende concerten. In het afgelopen corona jaar heeft Hans een aantal nieuwe werken gecomponeerd waarvan het koorwerk ‘I Wonder’ en de ‘orgel sonate’ in november de première gaan beleven.

Aan de concerten wordt meegewerkt door Mannes Hofsink die de ‘Orgel sonate’ zal uitvoeren. Het concert in Zwolle vindt plaats in het Atelier van Ronald Westerhuis. Hier is geen orgel aanwezig daarom zullen daar andere werken van Hans te horen zijn.