2021 Een mooi muziekjaar met bijzondere programma's


Concerten 2021 | 2022

Misa Criolla met Javier Rodriguez en Huygens Music

In November en December zal Huygens Music bijzondere en sfeervolle concerten organiseren met uitvoeringen door heel Nederland.

Dirigent en initiator van de Misa Criolla toer Hans Tijssen heeft een programma samengesteld waarin de wereldberoemde Misa Criolla van Ariel Ramirez centraal staat. Daarnaast is er Europese en Zuidamerikaanse Advents muziek te horen in verschillende stijlen en uit verschillende periodes. Het koor zal begeleid worden door Argentijnse multi instrumentalisten Daniel Morcos en Fana Martinez. De Argentijnse tenor Javier Rodriguez zal de solo rol vertolken. Javier heeft jarenlang met Ramirez over de wereld gereisd om uitvoeringen te geven van de Misa Criolla. Samen met Huygens Music gaf hij al zo'n 100 concerten. Zij kunnen dus als de absolute specialisten worden gezien wat het uitvoeren van deze fantastische muziek betreft.Concerten

3 dec Epe | Huygens Consort koop kaarten Epe
4 dec diepenveen | Huygens Consort koop kaarten Diepenveen

8 dec Hattem | Kamerkoor Cantabile koop kaarten Hattem

12 dec utrecht | HVE (kaarten via vriendenconcerten)
15 dec beekbergen | HVE (kaarten via vriendenconcerten)
16 dec haarlem | HVE (kaarten via vriendenconcerten)
18 dec amsterdam | HVE (kaarten via vriendenconcerten)

Toegangsprijzen:
avondkassa € 30,- / Studenten, CJP € 20,- / jongeren t/m 16 jaar € 15,-
voorverkoop € 25,- / Studenten, CJP € 15,- / jongeren t/m 16 jaar € 10,- (excl. boekingskosten)Juni 2022 - A Composers life | werken van Hans Tijssen

HVE brengt werken van Hans Tijssen, Elgar, Distler en Wesley

17 juni 20.30u, Grote kerk Hattem bestel kaarten Hattem
18 juni 20.30u, Grote kerk Zwolle bestel kaarten Zwolle
19 juni 15.30u, Bergkerk Deventer bestel kaarten Deventer

Kaarten voorverkoop € 15,- | kassa € 20,-Op 17, 18 en 19 juni zal het Huygens Vocaal Ensemble een bijzonder programma uitvoeren. In het programma staan de werken van dirigent Hans Tijssen en enkele koorcomposities die hem inspireerden centraal. De componisten die hem inspireerden, Wesley, Elgar en Distler waarvan komende concerten werken worden uitgevoerd, stonden ook op het allereerste programma van HVE.

Creatief denker Hans Tijssen is componist, dirigent en bedenker van bijzondere programma’s en composities en ondertussen een kleine 30 jaar actief in de muziek. Zo’n 25 jaar geleden richtte hij het Huygens Vocaal Ensemble op. In eerste instantie om op projectbasis eigen werk te kunnen uitvoeren. In de eerste vijf jaren is het ensemble uitgegroeid tot een breed gewaardeerd koor in de regio.

In de afgelopen 25 jaar is Hans samen met HVE verantwoordelijk geweest voor meer dan honderd eigen producties c.q. concerten. Een overzicht van al het werk is te vinden op de website van het koor. Tijdens een heel aantal van deze producties gingen eigen werken van Hans in première. Zo ook in komende concerten. In het afgelopen corona jaar heeft Hans een aantal nieuwe werken gecomponeerd waarvan het koorwerk ‘I Wonder’ en de ‘orgel sonate’ in november de première gaan beleven.

Aan de concerten wordt meegewerkt door Mannes Hofsink die de ‘Orgel sonate’ zal uitvoeren. Het concert in Zwolle vindt plaats in het Atelier van Ronald Westerhuis. Hier is geen orgel aanwezig daarom zullen daar andere werken van Hans te horen zijn.